De Griekse zanger Demis Roussos is afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 68 jaar oud geworden. Roussos heeft wereldwijd meer dan 60 miljoen albums verkocht. Zijn grootste hits waren "My friend the wind" en "Forever and ever".

Vanaf zijn 17e speelt Roussos in diverse muziekgroepjes. In 1967 richt hij mee de succesvolle progrockgroep Aphrodite's Child op, samen met onder anderen Evangelos Odysseas Papathanassiou, die later wereldfaam verwerft als componist onder de naam Vangelis.

In 1971 begint Roussos aan zijn solocarrière, die traag op gang komt. In 1973 is het voor een eerste keer echt raak. "Forever and ever" wordt een wereldhit. Daarna volgen hits als "My friend the wind", "My reason", "Goodbye my Love, goodbye", "Someday somewhere" en "Lovely lady of Arcadia" elkaar snel op.

Roussos vecht jarenlang een strijd met de overtollige kilo's. In 1980 weegt hij bijna 150 kilogram, waarna hij aan een dieet begint en er meer dan 50 verliest. De stroom aan hits is dan opgedroogd en in de jaren 80 valt Roussos ten prooi aan periodes van depressie. De Griekse zanger blijft wel optreden en muziek maken.

Bron : Belga